98,20 zł
26,22 zł
Cena regularna:
27,60 zł
50,26 zł
Cena regularna:
52,90 zł
26,22 zł
Cena regularna:
27,60 zł
50,26 zł
Cena regularna:
52,90 zł
26,22 zł
Cena regularna:
27,60 zł
55,20 zł
53,70 zł
55,20 zł
18,99 zł
Cena regularna:
19,99 zł
36,67 zł
Cena regularna:
38,60 zł
Jak powstaje Caffe Del Doge
Caffe Del Doge to włoska palarnia, która została założona w 1952 w Wenecji przez Pana Ermenegildo Rizzardini, weneckiego mistrza tradycyjnego prażenia kawy i wielkiego entuzjastę.
Pierwsza oryginalna palarnia znajdowała się zaraz przy przepięknym zabytkowym moście Rialto w centrum Wenecji. Pan Rizzardini znany był ze wyjątkowej determinacji i niecodziennych umiejętności, dzięki którym Caffe Del Doge stała się znana wśród lokalnych kawoszy za tworzenie najlepszych mieszanek o wybornym smaku i aromacie. Z biegiem lat sława palarni Rizzardini urosła i zaczeła przyciągać co raz więcej klientów, a jej kawy sprzedawane były w całym regionie.
Po 50 latach istnienia palarnia została przejęta przez ucznia Pana Rizzardiniego. Nowym właścicielem palarni w 1995 roku stał się Bernardo Della Mea, którego ambicją było rozwinięcie biznesu. Bernardo nazwał swoją palarnie Caffè Del Doge.
W ciągu kilku następnych lat realizował swój plan i rozwinał biznes. Caffe Del Doge z małej lokalnej palarni stało się dynamicznie rozwijającym się przedsiębiorstwem nastawionym na eksport kawy. W 2001 roku palarnia przeniosła swoją siedzibę do nowej fabryki w Padwie. Dziś palarnia ma status legendy w rejonie Wenecji i eksportuje swój towar do 45 krajów na całym świecie każdego dnia prażąc ok. 15 ton kawy.
Selekcja produktów Caffe Del Doge Single Origin 100% Arabika
Brazylia
Starannie wyselekcjonowana Arabika z gorskiego regionu Mogiana idealnie nadającego się do uprawy kawy. Charakteryzuje się zbalansowanym aromatem, słodyczą i delikatnym posmakiem.
Etiopia
Najbardziej uznana kawa z Etiopii. Yirgacheffe rośnie przy jeziorze Abaya na płaskowyżu Sidamo. Posiada dużą kwasowość i intensywny aromat przypraw, cynamonu oraz truskawek.
Gwatemala
Rejon Huehuetenango w któym rośnie ta Arabika leży pomiędzy 1500 a 1900 m.n.p.m. Kawa ma przyjemny aromat, słodycz pomarańczy oraz kwasowość jabłek z mleczno czekoladowym finiszem.
Kuba
Jest to jedna z najlepszych Arabik na świecie. Rośnie w idealnych dla kawy waraunkach pogodowych i bardzo żyznych glebach. Przyjemnie gorzka, słodka niczym wino a przy tym idealnie zbalansowana. 10/10!
Kolumbia
Supremo jest oznaczeniem dla najwyższej jakości kawy eksportowanej z Kolumbii. Posiada średnią kwasowość i słodki posmak miodu oraz świeżość cytrusów. Na końcu palety smakowej można wyczuć czekoladę.
Peru
Kawa pochodzi z plantacji El Guabo znajdującej się na wyżynach Peru. Jest to kawa organiczna. Charakteryzują ją świeże aromaty cytrusów, słodycz miodu oraz nuty smakowe orzechów laskowych i kakaowca.
Indie
Ta Arabika pochodzi z najwyższych rejonów plantacji Krnataka. Jej ziarna są bardzo duże i posiadają intensywny aromat oraz niską kwasowość. Jej charakterystyczne nuty smakowe to przyprawy i mleczna czekolada.