Kawa Sati Chocolate BIO 250g - mielona czekoladowa z certyfikatem
Opis
Kawa Sati Chocolate BIO 250g - mielona
Opis produktu:
Kawa Sati Chocolate BIO to mieszanka wysokiej jakości arabik pochodzących z ekologicznych plantacji w Ameryce Południowej, a dokładniej z kawowych prowincji Peru. To przepyszna kawa o aksamitnym smaku czekolady, który zawdzięcza naturalnemu czekoladowemu aromatowi. Delikatna arabika pozbawiona goryczki wzbogacona głębokim czekoladowym smakiem to połączenie, któremu ciężko się oprzeć. Jest to kawa z certyfikatem ekologicznego rolnictwa, który jest gwarancją jakości produktu.
Skład kawy Sati Czekoladowa BIO 250g mielona
- Arabika - 98%
- Naturalny aromat - 2%
Smak: czekoladowy
Stopień palenia: średnio palona
Sposób przygotowania Sati Czekoladowa BIO 250g mielona
Kawę poleca się do parzenia tradycyjnego, mielona średnio-drobno.
Sposób przechowywania: Po otwarciu, najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, w szczelnym zamknięciu dla zachowania świeżości, smaku i aromatu produktu.
O firmie Sati:
Francuska firma Sati została założona w 1926 roku w Strasburgu. Nazwa pochodzi od skrótu: Société Alsacienne de Torréfaction et d’Importation de cafés czyli Alzackie Towarzystwo Palenia i Importu Kawy. W Polsce istnieje od 1992 roku i jest jedną z ulubionych kaw polaków. Firma posiada certyfikat IFS Food (International Feature Standard Food), który gwarantuje spełnianie wymogów bezpieczeństwa żywności i identyfikowalności w sieciach handlowych.
Dodatkowe informacje
Marka kawy | Sati |
Forma pakowania | Mielona |
Gramatura | do 250g |
Typ kawy | Smakowa |
Rodzaj kawy | Arabika mieszana |
Region uprawy | Ameryka Południowa |
Kraj producenta | Francja |
Rodzaj opakowania | Miękkie opakowanie próżniowe |
Zestaw | Nie |
Certyfikat UTZ | Nie |
Certyfikat Rainforest Alliance | Nie |
Certyfikat Rolnictwa Ekologicznego | Tak |
Certyfikat USDA Organic | Nie |
Certyfikat Fair Trade | Nie |
Inne certyfikaty | Nie |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)